Nyttiga godsaker

131117 155

En underbart god liten “nyttig” sötsak!

Idag har det varit säljmöte med tjejerna som säljer Me&I i samma distrikt som jag. Med tanke på att det är min första säsong så har jag inte träffat några andra säljare förutom min coach. Ett underbart gäng tjejer och alla var så snyggt klädda, från topp till tå:) Vi inspirerade varandra mycket och det var lärorikt att höra och se hur alla andra gör. Är du intresserad av att höra hur det är att vara säljare eller om du är intresserad av kläderna så tveka inte att kontakta mig.

Med mig på mötet hade jag dessa goda små bakverk. En kollega till mig på jobbet bjöd på dem i veckan och jag blev fast. På riktigt. Jag blev nästan som besatt, de är så otroligt goda. Det som gör det ännu roligare att äta dem är att de inte innehåller något smör eller vitt mjöl. Man kan ju faktiskt påstå att de är lite nyttiga.

Receptet kommer härifrån men jag gjorde en egen liten tvist på det.

Botten

1 påse sötmandel

1 påse ekologiska dadlar från ICA

en nypa salt

Mellanlagret

1 burk Cashewsmör ( Kung Markatta) ( ca 1 dl)

1 dl Kokosolja ( Kung Markatta)

1 påse ekologiska dadlar (ICA)

Översta lagret, chokladkrämen

1 dl Kokosolja ( Kung Markatta)

3 msk kakaopulver

0,5 dl honung

1 tsk vaniljsocker

Kokos som dekoration

Bottenlagret. Finhacka alternativt mal mandlarna. Finhacka även dadlarna och blanda samman med mandlarna och saltet. Pressa ut smeten till i botten på en form( jag använde mig av en avlång brödform) och ställ in i kylen.

Mellanlagret: Mixa ingredienserna tills de blir mjuka och lena. Bred sedan ut smeten över bottenlagret och ställ in i kylen/frysen innan sista lagret skall läggas på.

Översta lagret, chokladkrämen: Mixa ingredienserna tills de blir mjuka och lena. Bred sedan ut smeten över mellanlagret och strö över rikligt med kokos. Låt kakan vila i kylen ett par timmar innan servering.

Det går även att variera denna kaka med olika smaker såsom vanilj, chili, ingefära, havssalt mm.

One thought on “Nyttiga godsaker

  1. Erika

    OMG ser så gott och “syndigt” ut. Måste testa detta, ser ut att vara för bra att vara sant med bara alla nyttiga saker i. Ha en fin dag

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>