“Lulla kaka”

Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på vår mysiga tisdag. Barnen var på strålande humör och vi hade riktigt roligt tillsammans när vi bakade. Vi spelade julmusik och satt länge tillsammans runt köksbordet.

-Lulla kaka (läs Rulla kaka), sa Adam konstant.

Han hade bakat pepparkakor veckan innan på förskolan så han hade stenkoll på hur man gjorde. Rulla deg, använda lite roliga formar och smaka massor:) Vi kan varmt rekommendera den glutenfria färdiga pepparkaksdegen( finns i frysdisken). Vet inte om jag kanske gräddade dem lite för länge för de blev hårdare än vanliga pepparkakor men smaken blev den samma.

cats

I år gjorde jag även egen kristyr och det var ju väldigt smidigt!

3 dl florsocker

Äggvita från ett ägg

2 krm ättiksprit

ev. någon droppe karmellfärg

1. Rör ihop äggvitan med florsocker och ättiksprit till en jämn smet.

2. Droppa i några droppar karamellfärg om du vill få färgad kristyr.

3. Kristyren ska vara ganska fast så den går att spritsa. Tillsätt mer florsocker om den är för lös eller mer äggvita om den är för tjock.

4. Låt den gärna “sätta sig” innan man spritsar.

Som en tradition de senaste åren hängde vi upp våra dekorerade pepparkakor i fönstet. Mysigt och lite fint också.

One thought on ““Lulla kaka”

 1. Annika - drömmen om 11 barn (nu med JULKALENDER)

  Hej

  Jag har en julkalender igång nu, med nya tävlingar varje dag fram till jul. det är inredning, smycken, makeup, barnkläder o leksaker om vartannat. Kanske hittar du en bra julklapp eller något till dig själv?

  Varje tävling pågår endast i 24 timmar - och jag har flera andra tävlingar igång (länkar finns på min startsida). Julkalendern finns här: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/annikas-julkalender.html

  Hoppas att du vill vara med!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>