Glutenfria scones

Igår ville jag överraska Alvin och Andreas som varit och åkt skridskor. Jag ville ordna ett lite lyxigare mellanmål än vi brukar. Det självklara valet var scones men jag har inte bakat det sedan Adam fick sin celiaki. Jag bladade ihop en smet på egenhand och det blev riktigt bra, saftiga och smakfulla.

140105 030

4 dl Semper finmix

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50g smör

2 dl filmjölk

Sätt på ugnen på 225grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk. Forma till små bollar och nagga med en gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk och servera sedan dem ljumna.

2 thoughts on “Glutenfria scones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>