Havrebollar

Suck, pust och stön. Jag somnade när jag nattade pojkarna nu ikväll och vaknade 2 timmar senare?!? Det var inte alls meningen. Jag som hade massor att göra ikväll. Jag brukar tyvärr somna när jag lägger barnen men då kommer min snälla make och väcker mig. Nu när han är bortrest så gjorde jag misstaget att inte ställa väckarklockan. Gör om och gör rätt imorgon:)

Just nu sitter det en liten gubbe på var sida om min axel och bråkar. Den ena vill att jag ska ta en av havrebollarna som jag bakade till fikat igår. Den andra skriker NEJ, det är för sent och onödigt. Undrar vilken liten gubbe som kommer vinna denna strid?!

20140113 021

Bild från gårdagens fika.

20140113 017

Receptet och inspirationen fick jag av Matilda.

270 g smör

3,5 dl socker

3,5 tsk vaniljsocker

1 liter havregryn (glutenfritt)

0,75 msk kakao

1 dl kaffe

2 dl kokosflingor

1. Vispa smör, vaniljsocker och socker kraftigt i 5 minuter med elvisp.
2. Tillsätt havregryn, kakao och kaffet, som kan vara ljummet, och vispa 5 min till, kraftigt. 3.Ställ smeten kallt en stund att stelna till (ju längre den står desto bättre). 4. Forma sen bollar med hjälp av en sked och rulla i kokosflingor.

4 thoughts on “Havrebollar

  1. Camilla

    Jag hade INTE kunnat låta bli att ta en, två..kanske tre..hehe… ;(
    Hade sånna där plastade frottélakan när sonen var mindre. Men han har inte kissat på sig eller kräkts i sängen sen han blev blöjfri för sisådär 3,5 år sedan, så jag har slutat med det. Attans. Men händer nåt mer med madrassen så ryker den.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>