Kesoplättar

I helgen provade jag att göra något nytt som jag varit sugen att testa så länge. Kesoplättar!

Överralt, på bloggar och instragram läser jag om dessa små fina plättar och nu förstår jag varför. De var ju supergoda! Har man bara allt hemma så är det ju även plättlätt:) Att de dessutom är glutenfria och nyttiga så kommer de definitivt återkomma till frukost/lunch/mellis hos oss igen. Barnen åt dem med god aptit.

20140202-133508.jpg

Jag använde mig av följande recept till ca 8 plättar

1 burk keso (250gr)

2 ägg

1 1/2 msk fibermusk

1 krm ekologiskt vaniljpulver

1/2 krm salt

Kokosolja från Kung Markatta

Honung och hallon till servering.

Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Häll i lite kokosoljan i stekpannan och stek på medelhög värme tills de fått en fin yta. Vänd dem inte för tidigt utan vänta tills ytan har blivit fast. Servera tillsammans med vafria tillbehör. Hos 56kilo finns det tips på en mängd variationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>