I helgen blev jag så sugen på att baka något gott till efterrätten. Jag blev bjuden på en supergod glutenfri pollykaka förra veckan när jag var på Me&i träff hos min kusin. Hon hade hittat receptet här.
Eftersom att jag vet att en hel kaka inte går åt här hemma provade jag att göra små muffins istället. Halverade mängden från originalreceptet.
1 ägg
1 dl socker
1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
90 g smör
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad
10 st Polly
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och rör om med en slickepott. Smält smöt och choklad i en kastrull, rör om hela tiden och sänk värmen efter en stund så att chokladen inte bränns. Blanda samman allt till en jämn smet. Häll i smeten i formen och strö över delade Polly efter tycke och smak. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min.
Jag serverade sedan dessa godingar tillsammans med fruktsallad och grädde. Mums!