Egen tsatsiki

20140406-134534.jpg

Gjorde egen tsatsiki till lördagens grillmiddag. Herregud så gott det var. Varför har vi inte gjort det tidigare?! Så enkelt och så gott.

1/2 gurka

2 dl grekisk youghurt

1-2 vitlöksklyftor

citronjuice

olivolja

Skala gurkan och riv den grovt. Lägg i en bunke och strö lite salt över för att få bort all vätska. Låt stå i 10 minuter. Blanda samman yoghurten med finhackad vitlök. Krama ut gurkan( sila eventuellt av i ett kaffefilter för att få ut så mycket som möjligt) och tillsätt gurkan i yoghurtblandningen. Tillsätt citronjuice efter eget behov och ringla över olivolja. Låt stå kallt innan servering.

8 thoughts on “Egen tsatsiki

 1. Sandra

  Ååå jag säljare tzatziki!!! Det har vi ofta på somrarna gärna på en brödskiva!
  Min mat inspiration brukar vara si så där…
  Ha en trevlig helg
  Kram Sandra

  Reply
 2. Maria

  Hej och tack för hälsningen hos mig!
  Jag har också börjat göra tzatziki själv, mycket godare än färdigköpt! Och precis som du säger, så enkelt!
  Kram/maria

  Reply
 3. På Selmas gata

  Tsatziki är ju verkligen sååå gott t.ex. till grillat! Bara jag läste ditt inlägg så fick jag sommarfeelings och kände smaken av gott vin och annat smaskens:) Helt rätt, klart man ska passa på att påskpynta i god tid, man vill ju hinna ha det framme lite ju:) Själv tjatar jag på mannen om att han ska hjälpa mig att plocka fram lådan ur förrådet (kommer inte åt den själv) så att jag kan börja! Hoppas du har en bra lördagskväll! Kram/tanja

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>