Måndagar för mig innebär att jag alltid spanar in veckans alla reklamblad. Jag älskar reklam. Förutom att jag hittar bra priser så hittar jag även massor av inspiration gällande mat. Det finns nästan alltid en massor av goda recept i reklambladen. Fastnade ett lite extra mycket i Lidls reklamblad.

Grillade kycklingben med kaprismajonäs och bacon

900g färska kycklingben

Matolja

Salt

Peppar

1 röd lök

6 st svenska kvisttomater

1 stort huvud svensk romansallad

2 st vitlöksklyftor

1/2 dl kapris

1 dl majonäs

1 dl créme fraiche

1 dl finriven Grana Padano

2 st ekologiska citroner

8 skivor bacon

Parmesan att hyvla över.

Lägg fram kycklingbenen så de tempererar innan du börjar grilla. Skölj salladen och bryt ner den i grova bitar. Dela tomaterna i klyftor och skär rödlöken i tunna båtar. Hacka kaprisen grovt. Blanda med crème fraiche, majonnäs, finriven parmesan, pressad vitlök samt lite pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

Pensla kycklingbenen med olja, salt, peppar och lägg på grillen. Låt ligga i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar och genomskinlig när du sticker i köttet.

Lägg baconremsorna på grillen tills de har fått en knaprig yta. Dela citronerna på mitten och grilla tills de är mörka på snittytan. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med kaprismajonnäsen.

Toppa med hyvlad parmesan, salt och nymalen svartpeppar, samt den grillade baconen. Pressa citronen över salladen samt de grillade kycklingbenen.

Receptet är skapat av Karin Sundgren som dessutom är en av kockarna som drev resturangen DILL. Pop-restaurangen DILL lagade mat enbart med råvaror från Lidl eftersom att många hade fördomar om Lidls kvalité på råvarorna. Restaurangen var öppen under tre veckor och kom att bli en av Stockholms hetaste.

För att ge fler människor möjlighet att upptäcka Lidls sortiment ger de sig nu ut på en turné från söder till norr.

Upptäck att bra mat inte behöver kosta mer. Boka ditt bord på dillsverige.se fr o m den 18 maj.

Detta är ett sponsrat inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *