Ungsrostad färskpotatis

Fredag och snart dags för helg. Underbart! Vi har förmånen att både få bli bortbjudna och bjudna på middag denna helg så jag ser verkligen framemot helgen lite extra. Jag har bestämt menyn för det vi ska bjuda på och jag ska prova en ny efterätt som jag har varit sugen på att testa så länge. Ska bli spännande att se om den är lika god som den låter.

Ett tips till alla som inte vet vad ni ska äta i helgen. Prova att ungsrosta färskpotatis. Så otroligt enkelt men så gott. Funkar till allt(nästan). Jag har gjort det både till bjudningar och till vardags. Mums!

140624 011

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatis alternativt skala slarvigt. Dela på de större potatisarna( jag tycker nästan att det är godast när de är delade för då blir det en krispigare yta). Pensla potatisarna med olivolja och strö ( ganska rikligt) med flingsalt över potatisarna. Placera de ganska högt i ugnen så att de får en fin färg och låt de stå inne ca 40 minuter eller tills dess att de känns mjuka. Jag brukar även vända lite på potatisen efter halva tiden och pensla på ytterligare med olja vid behov.

Prova! Så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *