Lika som bär

Sitter och spanar in alla härliga höstkataloger som kommer. Det är så roligt att se allt snyggt som kommer in och jag ser framemot att sätta på mig lite varmare kläder inom kort.

Något som jag reflekterade över när jag spanade in några av de stora kedjornas kataloger var alla “kopior på klassiker från de lite dyrare märkena”. Det är förvisso väldigt bra med tanke på att man ofta kanske bara betalar för ett märke men ibland är plaggen lite väl lika originalet.

odd molly

Bild 1 Topp från Happy Holly 149kr

Bild 2 Topp från Odd Molly för 599kr

Eller som denna kofta nedan ( som endast kostar 199kr)  som är rysligt likt den klassiska koftan från Hunkydory.

tröja

Original eller ej men jag kommer slå till på denna kopia. Jag har haft originalet från Hunkydory men tyckte att den var krånglig att stänga snyggt så tror att jag denna kopia med en dold tryckknapp kommer bli kanon.

Som sista exempel ( finns mängder) så tycker jag att denna kavaj från Gina Tricot påminner om den klassiska Busnelkavajen.

68659500101_m

Som sagt, jag är lite kluven i denna fråga. Jag gillar nog både kopior och original. Det är ju kanon att det finns något för alla smaker och plånböcker men tråkigt om man kanske lagt ner dyra pengar för ett unikt plagg när det kommer massor av billigare kopior som är nästintill identiska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>