Nu är det dags att ta ställning! Jag såg denna video på Facebook igår och blev så otroligt berörd. Det finns få saker som gör mig så arg som just sexualbrott mot barn. Jag tycker att det är fruktansvärt och att det dessutom bara leder till böter är helt ofattbart!

Sexualbrott mot barn ska inte leda till böter!

Idag är det inte ovanligt att sexuella övergrepp mot barn leder till böter. Den svenska straffskalan har kritiserats hårt, inte minst från FN. För att illustrera hur absurt det är att Sverige idag inte ser allvarligare på sexualbrott mot barn har vi valt att jämföra straffen för sexualbrott mot barn med nedskräpning, som också är ett bötesbrott.

Sexuella övergrepp mot barn inte på något sätt ska gå att jämföra med att spotta tuggummi på gatan!

http://www.sopigstraffskala.se/

Besök kampanjsidan och ta ställning mot en #sopigstraffskala du med.

Texten ovan är kopierad från organisationen Ecpat.

4 kommentarer till “#sopigstraffskala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *