140907 081

  Jag måste tipsa om ett av världens ( enligt mig) godast bröd, receptet hittade jag hos 56kilo. Jag bakade en plåt förra helgen och den försvann lika fort som det tog att göra den, med andra ord, superfort! Därför blev det en ny plåt denna helg. Otroligt saftiga och mättande! Adam tyckte också att det var gott men han är däremot lite tråkig och föredrar fortfarande sina vita ”hoppa smörgåsar”.

Mixa:

250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:

2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli/fibrex
1 dl solroskärnor
1 dl blandade hackade nötter (jag använde mandel och pumpakärnor)
2 msk deodoriserat kokosfett ( jag använde vanlig rapsolja)
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

140907 124

En kommentar till “Kesobröd

  1. Det lät gott och spännande med keso som ingrediens :-)
    Jag är dålig på att baka bröd. Det blir liksom inte av då det är så mycket annat jag vill baka…

    Brietårta är verkligen gott! Provade det för första gången för inte alls längesen och blev fast 😀

    Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *