Höstkänslor och söndagsmiddag.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag älskar hösten! Jag tycker att denna årstid är så otroligt mysig. De vackra färgerna i naturen, de mörka kvällarna och solen som ändå värmer. Att dessutom få klä på sig lite mer kläder är också något jag gillar skarpt. I lördags passade jag på att damma av min höstkappa och jag använde dessutom handskar och mössa, trots att det kanske inte behövdes egentligen. Men det är ju så mysigt:)

IMG_0419.JPG

Som en härlig avslutning på en lyckad helg lagade jag en riktigt klassisk söndagsmiddag.

IMG_0492.PNG

Receptet kommer från Matplatsen men jag gjorde små justeringar.

Långkokta möra kotletter i gräddsås
Recept för ca 6 port:

ca 8 fläskkotletter utan ben

1 morot

1 gul lök

salt & peppar

vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk kalvfond

2 msk kantarellfond

1 d grädde

2 dl créme fraiche

soja

salt & peppar

socker

Salta och peppra kotletterna och bryn dem på bägge sidor i en rymlig stekpanna. Hacka lök och morot grovt och strö över. Täck med vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg i lagerbladet. Häll i kalv och kantarellfonden. Låt småputtra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit så mört så det nästan faller i sär Vänd gärna på kotletterna ett par gånger under tiden.

Ta upp köttet och sila av såsen. Vispa ner grädde, creme fraiche, soja (efter smak, ca 1 msk) salt & peppar. Runda av med en gnutta socker. Lägg i kotletterna igen och låt puttra ett par minuter utan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Servera med kokt potatis och gelé.

Så otroligt gott, uppskattat av hela familjen. Såsen är “to die for”. Både jag och Adam satt och åt sås med sked. Synd att den inte är alltför nyttig, annars hade jag kunna ätit den till det mesta!

4 thoughts on “Höstkänslor och söndagsmiddag.

  1. maria-whatscooking

    Jag älskar också hösten! Tycker precis som dig om färger, mörkare kvällar, värmande sol OCH att man kan ha snygga kläder på sig. Bara positiva saker.
    Vilken god middag, får man prova på någon dag!
    Kram på dig!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>