Jag borde egentligen hoppa i löparkläderna och ge mig ut på en runda men mörkret och framförallt regnet stoppar mig. Så kul är det inte. Jag skulle dock behöva det, jag sprang i söndags men det gick inte alls bra. Känns skrämmande att jag ska springa milen igen om en månad.

Den goda banankaka med choklad och kokos som finns kvar i frysen efter kalaset lockar desto mer.

Banankaka med choklad

75 g smör

2 1/2 dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

80 g choklad

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Glasyr

20g choklad

3 msk grädde

lite kokos

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen (80g). Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i en form som är bröade med kokos. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Smält resterande choklad (ca 20gr) och blanda i grädden. Ringla sedan blandningen över kakan och strö över lite kokos.

En kommentar till “Banankaka med choklad och kokos

  1. Pingback: Bananbröd- glutenfritt | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *