Jag borde egentligen hoppa i löparkläderna och ge mig ut på en runda men mörkret och framförallt regnet stoppar mig. Så kul är det inte. Jag skulle dock behöva det, jag sprang i söndags men det gick inte alls bra. Känns skrämmande att jag ska springa milen igen om en månad.
Den goda banankaka med choklad och kokos som finns kvar i frysen efter kalaset lockar desto mer.
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
80 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Glasyr
20g choklad
3 msk grädde
lite kokos
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen (80g). Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en form som är bröade med kokos. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Smält resterande choklad (ca 20gr) och blanda i grädden. Ringla sedan blandningen över kakan och strö över lite kokos.
Pingback: Bananbröd- glutenfritt | |