För någon vecka sedan önskade sig killarna pannkaka ( alltid samma svar när den frågan ställs) till fredagsmiddag. Det fick bli våfflor istället och det är ju så gott. Jag lyxade till mina med löjrom, gräddfil och finhackad rödlök. Så himla gott! Receptet som jag hittade här är helt klart det bästa som jag har provat. Frasiga och fina utan att bli stenhårda.
100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
0,5 tsk salt
1 tsk socker
margarin till våffeljärnet
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
Pensla järnet med smält margarin och grädda smeten i våffeljärnet.
Mums vad gott det ser ut!