Saffransskorpor

Ibland går det verkligen inte att få till det. Vi har försökt boka in en middag tillsammans med ett par vänner hela hösten men idag fick vi ställa in. Igen. För tredje gången. Adam vaknade upp och va inte alls på topp och under dagen blev han sämre. Lillskrutten, så jobbigt att se att de inte är sig själva.

Jag har hunnit med en hel del det senaste dygnet, bland annat bakat dessa godingar.

141213 054

Saffransskorpor

saffransskorpor

Receptet kommer från Leila.

100g smör

1 g saffran

2 ekologiska ägg

1 1/2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

2 thoughts on “Saffransskorpor

  1. Annika

    Åh, så gott. Det är ju så gott med skorpor att det dessutom är saffran i kan ju inte göra saken sämre. Självklart ska jag vara med i din adventstävling, återkommer dit. Ha en fin dag. kram Annika

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>