Glutenfria pepparkakor

Provade att göra egen pepparkaksdeg i helgen, glutenfri såklart. Hade fått ett recept från en vän så jag bytte bara ut vetemjölet till glutenfritt mjöl. Smaken blev det verkligen inget fel på, supergoda men de blev kanske lite för porösa. Måste komma på vad som behövs för att de ska bli lite fastare. Tips någon?

Degen var också lite kladdigare och svår att kavla ut så killarna var bara med en liten stund men gav upp ganska så snabbt. När det skulle provsmakades så var de snabbt på plats igen:) Tummen upp från båda killarna.

Glutenfri pepparkaksdeg

Måste återigen hylla mina Margarethe  skålar som jag använder flitigt. Varför har jag inte haft skålar med lock innan, så smidigt att slippa all plastfolie!

Mina kommer från Kitchentime och där är de dessutom på kampanj för 399kr( tidigare 529kr) och Kitchentime är så snälla så de låter mina läsare få ytterligare 10% rabatt på detta set med koden ONLYFEMALE. Rabattkoden gäller året ut så passa på att bunkra upp!

glutenfria pepparkakor

Glutenfri pepparkaksdeg

250g smör

2,4dl socker

0,7dl sirap.

1 ägg

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

2 tsk bikarbonat

8 dl glutenfritt mjöl( jag använde Leilas ljusblå) + 1-2 dl till utbakningen.

Blanda samman smör, socker och sirap. Tillsätt ägget. Blanda i kanel,nejlika,ingefära och bikarbonat. Blanda ner i smeten tillsammans med 8 dl mjöl. Ställ degen i kylen över natten. Den håller i ca 1 vecka om man inte vill göra allt på en gång. Grädda i 180 grader i ca 8-10 min beroende på tjocklek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>