Gott nyttåt!

Sista dagen för 2014 är här. Ett underbart år på många sätt och vis men nu ser jag framemot 2015 och vad det har att erbjuda;)

141231 080  141231 052

Nya tröjan från EsterElenora/Langes kom  precis i lagom. Lite bling bling till nyår är ju ett måste. Nu är det dags att piffa till mig och göra mig redo för kvällens firande.

Gott nytt år!


0

Ledighet när den är som bäst

tulpaner 141229 003 141229 006

Att vara hemma såhär och strosa omkring i myskläder ( nästan ) hela dagen påminner om tiden som föräldraledigheten. Plocka lite i hemmet, slänga in en tvätt, köpa lite blommor och njuta av lugnet. Det är ju faktiskt riktigt skönt, iallafall när man vet att det inte är för evigt. Det hade jag nog inte orkat. Tålamodet prövas om och om igen då killarna inte alltid kommer överens. Det blir en hel del knuffar, elaka ord och tjuvnyp mellan alla lekstunder. Syskonkärlek när den är som bäst. Både skratt, bus och lite bråk;)

Idag lämnade vi dock huset för äventyr på stan hela dagen, väldigt uppskattat. Att åka buss, tunnelbana och få besöka båda våra jobb var en succé. Härligt att barn kan vara så lättroade ibland. Nu är det dags att krypa upp i soffan och spana in någon film. Näst sista dagen för 2014, helt galet!


2

Tips till nyår

Snart dags att fira in det nya året och här kommer därför ett enkelt men supergott tillbehör till ett (eller fler) glas bubbel!

Romtårta

Romtårta

Receptet hittade jag hos en av mina favoritbloggar matplatsen.

Romtårta: 200 g philadelphiaost 2 dl creme fraiche 1 finhackad rödlök salt svart rom (gärna finkornig) röd rom (gärna finkornig) salta kex

Blanda Philadelphia, creme fraiche och finhackad rödlök. Smaka av med salt. Forma smeten till en kupol eller tårta på en tallrik. Bred över rom i önskat mönster. Lägg salta kex runt om och servera! Gästerna skedar sedan i sig romtårtan med hjälp av kexen.

 

0

Sista vinnaren

Nu är det dags att presentera vinnaren i min fjärde och sista adventstävling. Rätt svar var att Chokladogram startades 2004. Vinnaren är...

chockladogram

Cilla! Hoppas att din farmor kommer bli glad;) Maila dina/farmors uppgifter till [email protected] så ska jag förmedla de vidare.

Stort tack till alla som deltog och stort tack till Chokladogram som var med och sponsrade med en sådan god vinst.

 

2

Rocky Road på eget vis

Jag har varit rätt produktiv i köket under inför julen, något jag egentligen kanske inte hade tid med tanke på att jag jobbade in i det sista. Men det är ju så skoj. Jag tog dock mitt förnuft till fånga och bad om lite hjälp men gjorde det mesta själv. Det blev bl.a. lite hemmagjorda sillar, fikabröd, egna såser/röror, bröd, julgodis i mängder mm. Det mesta har ätits upp alternativt kastats ut nu men kylen är fortfarande full med julgodis. Favoriten just nu är nog min variant av Leilas Rocky Road. Så gott! Jag tar mig en bit lite då och då, inte det bästa för tänderna och figuren kanske men det går inte att låta bli. Lika bra att äta upp dem så att se tar slut någon gång;)

rocky road

rocky road

rocky road

1-2 påsar dumlekola

1-2 nävar rispuffar

1-2 dl salta jordnötter

1-2 dl skalade pistagenötter

200 g mörk choklad

100 g ljus choklad

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda samtliga ingredienser i en skål och blanda. Lämna dock gärna lite till garnering. Fyll rocky roadsmeten i en på en plå och strö över lite garnering cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När chokladen har stelnat så skär upp den i lagomstora bitar.


1