Julen är ute för länge sedan hemma hos oss men i skafferiet finns det fortfarande kvar lite julsmaker, som ex saffran.
Jag funderar starkt på att slänga ihop den underbart kladdiga och goda saffranskladdkaka med lingongrädden som jag även gjorde på julafton.

Receptet hittade jag här.
12 bitar
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
Vispad grädde med hallon eller rårörda lingon(jag använde lingon)

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Till servering: Vispa grädde och mosa ner lite lingon i.

En kommentar till “Grymt god saffranskladdkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *