Glutenfri nutellabrownie

Att hitta nya, snabba och goda recept med få ingredienser är alltid lika skoj. Framförallt eftersom att barnen kan vara med och hjälpa till hela vägen, utan att de tröttnar på att det tar såååå lång tid;)  Hos @lindasbakskola såg jag en nutellabrownie som jag bara var tvungen att prova göra glutenfri. Allt som behövdes var 4 ingredienser! Resultatet blev riktigt bra. Denna lilla goding ska serveras som efterätt till fredagsmyset så jag hoppas att den kommer gå hem även hos barnen.

Originalreceptet finns här. Ett litet tips är att lägga några minuter extra och klicka runt ordentligt på Hembakat, Så mycket gott och inspirerande på ett och samma ställe. Blir sugen på att laga alltifrån småkakor till matbröd.

Glutenfri nutellabrownie

Glutenfri nutellabrownie

Glutenfri nutellabrownie

Glutenfri nutellabrownie

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl glutenfritt vetemjöl (jag använde mig av Leilas blåa)

Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över. Servera som den är eller varför inte en klick grädde och någon syrlig frukt, som i mitt fall, passionsfrukt. Mums!

Tummen upp för att den även går att frya:)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>