Veckans matsedel och blomkålsris

Något som jag ser på många av bloggarna jag följer är veckomatsedlar. Ett väldigt trevligt och enkelt sätt att få lite inspiration i vardagsmaten.

Jag och Andreas har alltid skrivit veckomatsedelar, det har varit ett måste. Att åka till affären och småhandla är verkligen inte vår grej. Det är tråkigt, dyrt och tidskrävande. På helgerna däremot skriver vi sällan listor ( om vi inte ska ha gäster). Då är vi lite mer spontana och gör det som vi är sugna på.

Jag försöker alltid leta upp något nytt recept varje vecka men denna vecka blev det faktiskt två stycken. Tänkte därför passa på att dela med mig av veckans lista.

Veckans matsedel

Veckans matsedel

Gårdagens middag var Timjanbiffar med äppelsås/Vardag.nu och blomkålsris. En riktigt god middag som jag gärna gör om. Barnen gillade tyvärr inte blomkålsriset så vid nästa tillfälle ska jag kanske servera något annat alternativ till dem.

Blomkålsris

Riv ett blomhålshuvud. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och häll ner blomkålen snabbt. Bara ca 30 sekunder. Slå ut vattnet och servera så fort som möjligt.

Resten av veckans maträtter är bland annat den grymt goda kycklingpastan/Matplatsen och den heta kokosfis/Vardag.nu. Den sistnämnda är ett nytt recept som jag hittat och ännu inte provat men jag tycker att den låter väldigt god iallafall.

4 thoughts on “Veckans matsedel och blomkålsris

 1. Sandra

  Jag började på allvar med matsedlar i höstas och det underlättar ju enhel del i vardagen!
  Fisk äter vi mycket här hemma! Timjanbiffarna verkar goda dom med

  Kram Sandra

  Reply
 2. jannice lindell

  matsedel hemma är något jag jobbar på… har dock ingen inspiration! kanske lär göra det. när vi var små hade vi matsedel hemma och jag gillade det .kram

  Reply
 3. Camilla

  Vi håller också lördagar och söndagar fria, då kanske vi passar på att göra sånt som tar lite längre tid som tex chiligryta eller pulled pork. Men det blir oftast dagsformen som får avgöra :D
  Timjanbiffar med äppelsås lät gott!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>