Äntligen fredag! Jag ser verkligen framemot lite fredagsmys med mina små älsklingar. Den stora älsklingen är tyvärr på vift i helgen men det ska nog gå bra. Vi får gosa extra mycket, kanske vara lite busiga också och sova alla tre i samma säng. Det är värt att sova lite sämre, båda killarna gnisslar tänderna(låter som två hästar som tuggar knäckebröd!) vilket normalt sätt gör mig tokig men jag gillar verkligen inte att sova ensam i en stor säng…

I övrigt ser det ut att bli en ganska lugn helg, vi ska bara mysa runt och gå på två olika kalas. Kanske passa på att göra en favorit från förra helgen. Baka lite glutenfria scones till mellis. Väldigt uppskattat av de små.

Glutenfria scones

4 dl Semper finmix

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50g smör

2 dl filmjölk/yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk/yoghurt. Forma till små bollar( jag brukar lägga bollarna i en muffinsplåt med bullpapper för finare form) och nagga med en gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk och servera sedan dem ljumna.

En kommentar till “Glutenfria scones

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *