Glutenfria tekakor

Måste tipsa om ett recept som jag provade i helgen. Glutenfria tekakor. Så saftiga och goda. Gick dessutom utmärkt att frysa. Vi kommer garanterat baka dessa igen, förhoppningsvis vågar Adam smaka då också. Han är så kräsen med att prova nytt bröd, han vill alltid ha sitt gamla vanliga rostbröd. Alternativt knäckebröd, där vågar han prova hur många olika sorter som helst.

Originalreceptet hittade jag här.

IMG_3527.JPG  IMG_3528.JPG

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl glutenfritt havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas ljusblå)

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

5 thoughts on “Glutenfria tekakor

 1. Ekenäsliv

  Å va gott! Måste jag testa, då magen definitivt mår bättre av mindre gluten och laktos:)
  Ha en fin tisdag!
  Kram Anna

  Reply
 2. petra

  såg supergoda ut mums:)måste testas när tid ges ,blir så orolig i magen av vanligt vitt bröd med vetemjöl,kramar

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>