Sponsrad Video: Systembolaget - Promillekoll

Efter en veckas hög feber är äntligen Alvin feberfri. Håller alla tummar och tår nu för att det håller i sig. Alvin erkände i morse att han faktiskt saknar förskolan och alla kompisarna:

- Mamma, jag har tröttnat på att vara hemma och vara sjuk:)

Kan inget annat än att hålla med killarna. Det skulle vara skönt att vara helt frisk nu. Efter söndagens spinning pass slog förkylningen till som en blixt från klar himmel. Så jäkla typiskt. Jag som skulle vara duktig och komma igång med träningen.

På tal om träning. Här kommer ett litet tips till dig som vill hålla koll på kalorier och alkoholintag:

Ladda ner Systembolagets app Promillekoll.

När man laddat ner den fyller man i kön, vikt, ålder och längd. Sedan anger man bara vad man dricker, så håller appen reda på ens promillenivå i realtid. Den varnar om man är på väg att dricka något som skulle ta en över 0,6 promille. De positiva effekterna av alkohol avtar faktiskt om man överstiger 0,6 promille. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.) Därför kan Systembolagets app Promillekoll vara bra att ha.

Och den håller koll på hur många kalorier man får i sig i form av alkohol. Efter fett är det just alkohol som är det mest kaloritätaste vi har på matbordet. Visste du att en stor stark innehåller till exempel lika många kalorier som ett wienerbröd?!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>