Fredag och kesobröd

Fredag och helgen börjar närma sig. Känns riktigt skönt. Ser verkligen framemot denna helg, bland annat så väntar en efterlängtad tjejmiddag.

Till helgerna brukar jag även passa på att njuta av mjukt bröd, till vardags är det annars mest Finn crisp som gäller för min del. Ett av mina favoritbröd är helt klart 56kilos kesobröd. Har ni testat det? Om inte så gör det. Så gott!

(null)

(null)Kesobröd
Mixa:
250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli/fibrex
1/2 dl chiafrön
1 dl blandade hackade nötter (jag använde mandel och pumpakärnor)
2 msk deodoriserat kokosfett ( jag använde vanlig rapsolja)
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö lite solrosfrön eller andra frön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Går utmärkt att frysa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>