Måste dela med mig av den smarriga rotsfruktsgratängen som vi åt i lördags. Till den serverade jag hängmörad rostas, en stor god sallad och hemmagjord bea. Riktigt gott om jag får säga det själv;)
Smarrig rotfruktsgratäng
3 dl vispgrädde + 1 dl mjölk
6-8 mellanstora potatissar
1/2 kålrot
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
Peppar
2 dl västerbottensost
Sätt ugnen på 225 grader
Skär rotfrukterna i tunna skivor, Blanda samman grädde, mjölk, riven vitlök, salt och peppar och låt rotfrukterna koka i blandningen i ca 10 minuter. Dra bort från plattan och blanda med skivad lök och hälften av osten. Lägg över i en stor ugnsform( alt. små som på bilden) och strö resterande ost över. Gratinera i ca 20 minuter eller längre, tills rotfrukterna är helt mjuka och gratängen har fått fin färg.
Oj, riktigt gott såg det ut att vara!
Mums, vad gott kram Diana
Aldrig gjort rotfruktsgratäng själv ,men så gott det ser ut :)kramar