Förra veckan gjorde en av de nya måltiderna succé. Alvin var helt lyrisk och kunde inte sluta äta.
- Mamma: den här maten är sååå himla god. Speciellt såsen.
Receptet hittade jag hos bästa Jenny.
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
2 ägg
2 dl ströbröd ( i vårt fall glutenfritt)
sesamfrön
1 tsk flingsalt
smör
Gurkdressing:
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk bostongurka
4 msk finhackad färsk gurka
salt & citronpeppar
Gör så här:
Rör ihop dressingen och ställ kallt. Skär laxen i lagom stora bitar, lättast när den är halvtinad. Vispa upp äggen och stjälp upp på en tallrik, och fyll en annan tallrik med ströbröd, salt och lite sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör, och doppa laxbitarna i de uppvispade äggen och sedan i ströbröden & rätt ner i pannan. Stek några minuter under omrörning, tills laxen är klar.
Servera sedan med potatis eller ris.
Lät jättegott! Kul med lite nya recept lätt att man fastnar i det gamla vanliga!
Kram Malin
Tack för tipset, mums vad gott kram Diana
Den där gurkdressingen måste jag nog testa vid tillfälle 😀
Låter jättegott, tack för tipset. Måste göra detta nån dag.