Fira våffeldagen glutenfritt

På onsdag är dags för Marie bebådelsedag, även kallad våffeldagen. Jag passar därför på att dela med mig av mitt bästa recept på glutenfria våfflor. Riktigt frasiga och goda. Receptet räcker till ca 6-8 st så jag brukar ibland göra dubbel sats eftersom de har en rykande åtgång hemma hos oss.


100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Smör till våffeljärnet

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC. Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan. Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.Pensla järnet med smält margarin och grädda smeten i våffeljärnet.

2 thoughts on “Fira våffeldagen glutenfritt

  1. The Place To Be

    Men oj det har jag totalt missat! Och jag som älskar våfflor! En riktigt favorit!!!

    Vilka fina bilder du bjuder på! Och bra med glutenfritt recept, det måste jag testa!

    Kram Malin

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>