Den efterlängtade kalas helgen är igång. Som Alvin var längtat och jag med för den delen! Nu är jag dock helt slut efter denna intensiva men roliga lördag!
Hela gårdagen och så även halva tiden av denna lördag har spenderats i köket. Bland annat så bakade jag killarnas favorit: Kladdkaka med daimpannacotta.
150 g smör
2 msk grädde
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl Leilas glutenfria mjölmix (ljusblåa)
Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner sockret i smöret. Rör ner kakao, grädde och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form (gärna med kokos) på ca 24 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i ca 15 minuter. Kakan blir lite lös. Låt den svalna.
3 dl grädde
2 st dubbeldaim
1,5 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hacka daimen i små bitar. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och smält ner daimen. Rör även ner gelatinbladen. Häll över kakan. Låt stelna i kyl i minst 4 h. Servera kylskåpskall.
Haha, ja kalas tar verkligen på krafterna! Jag är glad jag bara har kalas var 6e månad, så jag hinner vila upp mig 😀
Det där såg jättegott ut
Kul med kalas. Kakan ser supergod ut:) kramar
Åh mums!