Det var första gången som jag provade baka en glutenfri tårta i lördags och jag blev positivt överraskad över hur smidigt det gick. Jag kommer garanterat göra detta recept flera gånger. Grundreceptet hittade jag här med gjorde om det lite för att passa min rektangulära form( ca 35×25 cm).

Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

6 ägg 4 dl socker 2 dl potatismjöl 2 dl Leilas blå glutenfri mjölmix 2 tsk vanlijsocker 3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och VÄND ner i smeten, ej vispa.
Häll upp i smord och bröad form (jag använde kokos)
Grädda i nedre delen av ugnen i 175grader i ca 45 min.

När botten hade svalnat frös jag in den för att det skulle vara smidigare att sköra i den. Tänk bara på att ta ut den ca 30min innan det är dags att skära sen.

Sen varvade jag min tårta med bottenplattan, hallonsylt, mellanskiktet, vaniljkräm ,toppenplatta n och till sist färgad grädde som jag spritsade ut. Väldigt enkelt men effektfullt. Barnen älskade det! Dekorationen är av plast och är inköpt hos panduro.

2 kommentarer till “Glutenfri tårtbotten

  1. Vad kul med bowlingkalas och härligt att födelsedagskillen var nöjd:) Här hade vi en femåring som firades av släkten, och så har vi kompiskalas om en månad då det blev så mkt på en gång annars. Kanon med recepttips, den där kladdkakepanacottan låter ju som en hit. Ska lägga det på minnet inför barnkalaset:) Stor kram!

  2. Åhhhh vad jag gillar dina glutenfria recept! Vi åker till skåne med husvagnen i helgen. Funderar på om jag skulle baka en påsktårta?. Du fick mig till att fundera på något här hihi.

    Tack för alla bra recept!!

    Kram Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *