Nu är jag mätt och belåten efter dagens lunch. Passade på att luncha hemma idag, tycker att det är så otroligt lyxigt att kunna ha den möjligheten. Jag är inget större fan av att äta ute på luncherna( oftast inte så gott, tidskrävande och dyrt) så de dagar som jag inte jag matlåda passar detta mig perfekt.

   omelett

omelett

  Omelett med kalkon och spenat

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Vispa samman två ägg, häll i en skvätt vatten. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Fräs lite babyspenat och strimlad kalkon( tunna påläggsskivor) och häll tillslut över äggblandningen. Grädda omletten på medelvärme och skaka ibland så att den lösa äggsmeten rinner ner. När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter). Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!

4 kommentarer till “Omelett med kalkon 

  1. Älskar omelett men gör det alldeles för sällan,gott såg det ut;)ja ang vit matsalsgrupp så är det kanske inte det bästa med småbarn;)men vi tänkte ha det i matsalsrum och där får de allt sköta sig haha kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *