United States of Cakes med Roy Fares

Äntligen fredag och äntligen helg! Känns riktigt härligt och att helgen dessutom inte är hysteriskt inplanerad som den brukar ser jag framemot den lite extra. Kanske ska passa på att baka lite? Blev så sugen på att testa beskiverna som Roy Fares gjorde i hans första program av United States of Cakes. Såg så enkelt och gott ut. Jag är förresten helt såld på det programmet, han verkar ju vara så go! Och duktig.

Roy Fares united states of cakes

Biskvier

Biskvibottnar
250 g Mandelmassa
125 g Strösocker (1 1/2 dl)
60 g Äggvita (2st)

300 g Mörk choklad (till att doppning)

Mjölkchoklad smörkräm 15 min
300g Mjölkchoklad choklad
450g Rumstempererat osaltat smör
10g Vaniljsocker (1 msk)
150g Äggvita (4–5)
220g Strösocker (2 ½ dl)
1 nypa salt

Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Låt svalna till ljummen temperatur.
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål.
Sätt skålen i ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en matberedare tills marängen är styv och har svalnat.
Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen.

Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Använd resterna av mjölkchokladkrämen från tårtan och spritsa toppar på biskvibottnarna.
Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små toppar. Ställ i kylen i 30 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna. Klara att servera! Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka.

4 thoughts on “United States of Cakes med Roy Fares

 1. Camilla

  Biskvier är sååå gott! Tyckte dock att gårdagens avsnitt var lite småtråkigt då det var för lite choklad med i bild, haha. Ser fram emot nästa då han tydligen ska göra cupcakes, DET är mer min grej 😀

  Reply
 2. roomofkarma

  Han är min absoluta största favorit när det kommer till bakverk. Skulle nog kunna äta upp både hans bakverk och han hihi.

  Jag har nog missat detta program. Vilken dag går detta program? Tid och kanla? Jag måste följa det. Jag har helt missat det. Tack för tipset!

  Stor kram Carola

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>