Så var sista dagen på ledigheten. Idag är det dags för det traditionell besöket till kosläppet men eftersom vi inte kan äta kanelbullarna som det bjuds på tänkte jag packa ner en egen liten fikapåse. Något som garanterat kommer packas ner är barnens nya favoriter daimsnittar. Håller med barnen faktiskt, de är försvinnande goda. Och enkla att göra, sånt gillar vi.

  

150 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1  tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl Lailas Blå mjölmix 
Daim efter eget önskemål( jag använde en halv dubbeldaim)

Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker mjukt. Tillsätt sirapen och fortsätt röra ihop tills det är helt blandat. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda ner i smörblandningen. Hacka chokladen och rör till sist ner den. Dela degen i två delar och platta till de till avlånga längder. Grädda 10-14 minuter tills kakorna har fått fin färg. Skär dom i snittar medans dom är lite varma. Låt sen svalna helt.


En kommentar till “Glutenfria daimsnittar

  1. Åh men mums vad gott. Jag älskar daim och jag älskar kolakakor, så detta känns som en bra kombo, hihi :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *