Vad hände med vädret idag egentligen? Först spöregn och sen strålande sol och ljumna vindar. Nåväl det blev dag hur som helst, men imorgon ser det ut att bli VAB för min del. Vi har klarat oss länge men nu verkar det vara dags. Beroende på Alvins feberstatus ska vi nog försöka pyssla lite. Såg så underbar inspiration hos Panduro förra veckan.

pennställ

Gör roliga, färgglada askar och pennställ med Midi-rörpärlor. Lock och bottnar gör du på en pärlplatta som du fyller med pärlor, stryk sen med strykpapper. Vi har använt en rund och en stjärnformad platta. Lossa pärlorna från plattan och lägg i press under en tung bok för att svalna. Under tiden använder du samma pärlplatta till kanterna. Lägg pärlor på yttersta raden så att en ”ram” bildas, stryk och låt svalna under en bok. Till stjärnasken har vi gjort 7 ramar och till pennstället 26 ramar. När du har önskat antal limmar du ramarna på bottenplattan (en i taget) med Kids Glue. Använd rikligt med lim, det blir genomskinligt när det torkat och kommer inte att synas. Låt torka ordentlig innan de används. Det är dagens bästa presenttips. Vem skulle inte bli glad för en så fin gåva?

skål

Gör så här: smörj insidan av en ugnsfast skål (glas eller porslin) med matolja. Häll i HAMA midi-rörpärlor. Putta pärlorna mot kanterna med fingrarna så de klibbar fast i oljan. Ställ sedan in skålen i ugnen på 150 °C. Några minuter räcker, håll koll hela tiden! När pärlorna har smält och ser ut som små gummiband tar du ut skålen. Låt kallna innan du lyfter ur ”pärlskålen” som nu har bildats. Det här pysslet tyckte vi var jättekul när vi provade!

För ännu mer inspiration kika in här.

 

En kommentar till “Pyssla med pärlor

  1. Ja vilket väder helt galet vad det vräkte ner i morse jag var som en dränkt katt:)sedan sommarväder på eftermiddagen,så roligt med pärlplattor och Panduro är ju bara så kul:) krya på killen.kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *