Freeeeedag! Underbart, sonen är dock fortfarande krasslig men det går åt rätt håll iallafall. 

  Ikväll blir det garanterat fredagsmys med nya favoritglassen. Riktigt god! Sandwich har alltid varit en favoritglass hemma hos oss men med tanke på Adams glutenintolerans så har vi undvikt denna, tills nu. Nu kan vi äntligen frossa i denna goding igen, iallafall hemma;)

sandwich glass 150507 018

Receptet hittade jag här men valde att göra om det lite samt använda mig av färdig glass.

Hemmagjord sandwich glass-glutenfri

Till ca 8 glassar
3 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 paket vaniljglass 05,liter

Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj det med flytande margarin.
Grädda i 225grader, mitt i ugnen i ca 5 min.

Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts. 

7 kommentarer till “Hemmagjord sandwich glass-glutenfri

 1. Kristin: Ja det finns en massa bra tillskott som är bra för att komma igång. Vissa för att få energi innan, andra för att orka under träningen och vissa andra för att återhämta kropp, muskler och orken efter träningen. Det är viktigt att få i sig vitaminer och mineraler också för att må bra och få det bästa av träningen men även i livet. Det går ju ändå hand i hand. Jag har verkligen börjat älska allt det här.

  Stor kram

  Förresten, den där såg riktigt god ut !!!! 🙂

 2. Du är verkligen bäst!! Vilket totalt magiskt recept. Jag som ÄLSKAR denna glassen och äter den nästan jämt när jag skall köpa glass. Då står min stora dotter bredvid och är lite små ledsen då hon aldrig har smakat på den eftersom hon har gluten. Detta recept skall jag göra!!! Du är verkligen en pärla! Får man be dig att skriva till mig varje gång du lägger ut ett glutenfritt recept?. Är så tacksam för alla dina recept!!

  STOR kram Carola

 3. OMGGG för mig som är chokladnarkoman va detta bara TO much candy 🙂 Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.

  Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post 🙂

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria Inredning - it’s Swedish for decor

 4. Pingback: Hemmagjord Sandwich Glass-glutenfri | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *