Denna soliga måndagsmorgon startade alldeles för tidigt. Redan vid fem-tiden valde sönerna att slå upp sina små blå söta ögon. Herregud!? Det har aldrig hänt tidigare…blir nog en hel del kaffe idag. Och en och annan chokladboll kanske. Det är ju faktiskt chokladbollens dag idag. Barnens solklara favorit när det kommer till bakverk. 

Kärleksbollar rosa chokladbollar

Glutenfria chokladbollar
150 gr smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
4 dl glutenfri havregryn
2 msk starkt kaffe

Garnering:
1 dl kokos( färgat med karamellfärg eller ej)

Låt smöret bli rumstempererat och koka kaffet som sedan får svalna.
Blanda samman smöret och sockret till en jämn smet. Tillsätt sedan vaniljsockret, kakaon och det kalla kaffet. När det sedan är en jämnsmet så skall havregrynen tillsättas. Rulla sedan små bollar och avsluta med att rulla dem i kokos.
Låt gärna dem stå en stund i kylen innan de serveras.

Mums!

2 kommentarer till “Chokladbollens dag

  1. Jag ska testa glutenfritt.. Är ni allergiska? Jag vet inte om jag är det men vill testa mig fram.
    Har ni några bra tips på recept och bak som jag bara måste testa isf? Kram

    • Hej? Sonen är intolerant mot gluten, dvs han har sjukdomen celliaki. Det är väldigt enkelt att se om du ör sjuk eller ej, behövs bara ett blodprov .Oj ser finns massor av recept. Tänker du på något speciellt? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *