Solen skiner och långhelgen är påbörjad. Ikväll blev det liksom fredagsmys på en onsdag. Underbart! Och väldigt uppskattat hos Alvin. Tyvärr är lilleman fortfarande sjuk så det blir ett lugnt tempo här skulle jag tro.

Måste kika in och passa på att dela med mig av ett nytt recept som jag har provade till mitt homeparty. Receptet såg jag hos ev av mina favoritbloggar, Lindas bakskola. Det borde egentligen vara en stor varningstext när man kikar in på hennes blogg för det finns på tok för mycket gott där. Hon är grym!

Jag provade att göra äppelkakan glutenfri ifall Adam var pigg nog att smaka. Men icke men tror dock att den skulle godkännas  om han var frisk. Det gjorde den hos Alvin iallafall,)

        

Äppelsockerkaka med kanel

12–14 bitar

Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas blå)
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering
florsocker


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och mjölmix. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.

4 kommentarer till “Glutenfri äppelkaka

  1. Pingback: Glutenfria äppelmuffins |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *