Fredagsmyset är i full gång här hemma. Killarna firar med glass och själv sitter jag och trycker i mig chips. Jag har verkligen noll karaktär när suget väl har börjat.

Nåväl, tänkte recensera min fina form från Riess. Jag har som sagt aldrig tidigare ägt något emaljredskap men nu kommer det garanterat bli ändring på det. Så smidiga! Den är ju så pass lätt trots att den ändå känns rejäl och stor. Sen var denna form väldigt enkel att få ren också. Inga jobbiga krusiduller eller svåra hörn. Jag ger denna form från Riess/Kitchentime mina varmaste rekommendationer.

Passar även på att bjuda på receptet på den glutenfria lasagnen som jag använde mig av när jag testade formen. Vi brukade tidigare göra två separata, en glutenfri och en vanlig men nu när ICAs egna lasagneplattor finns äter vi alla samma. Smakar nästan som vanligt!

 150519 015 150519 018

Glutenfri Lasagne

Det är svårt att skriva ner exakt recept på lasagne för jag gör den alltid efter känsla. Ett tips är att gör köttförsåsen tidigare under dagen så att den sätter sig lite i smakerna. Ett annat tips är att jag brukar ha lika stora delar smör som mjöl i min béchamelsås. Sen häller jag på mjölk tills jag fått en lagom konsistens. Så receptet nedan är bara på ett ungefär:)

Köttfärssås
Nötfärs 500g
1 gul lök
1 frp passerade tomater
2 msk kalvbuljong
1-2 vitlöksklyftor
kryddor efter smak och tycke

ICAS glutenfria lasagneplattor( tycker att de är de godaste på marknaden)

 Béchamelsås
ca 3 msk smör
ca 3msk mjölmix- Finax
6 dl mjölk
ev. kryddor

Riven ost

Börja med köttfärssåsen. Stek löken och ta sedan upp den innan det är dags att bryna köttfärsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök. Låt allt stå och puttra i ca 20 min.

Gör sedan béchamelsåsen. Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölet. Observera att det är viktigt att röra runt i kastrullen hela tiden. Tillsätt sedan mjölken till önskad konsistens och smaksätt sedan såsen efter eget smak och tyckte. Jag brukar använda mig av lite oregano och peppar.

Sätt ugnen på 225gr. Varva sedan såsen, lasagneplattor och köttfärssås i ca 3 lager. Toppa allt med lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något innan servering. Servera tillsammans med en stor fräsch sallad.

4 kommentarer till “Riess och glutenfri lasagne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *