Smoothie

Alltså det går ju inte att göra något annat än älska denna årstid?!? Trots att det har regnat en del i sommar och det då har varit lite bittra miner på oss soldyrkare så har ju faktiskt alla bär växt som bara den. Skogen är just nu full av blåbär och smultron. Så underbart! Jag blir nästan manisk, vill plocka varenda bär jag ser. Dels föratt  kunna ha nära till hands i frysen men även för att spontant kunna slänga ihop en paj eller smoothie så fort suget kommer.

Killarna älskar också smoothie så det gör vi ofta på helgerna. Passar lika bra till frukost som till mellis.  Mängden varieras alltid efter vad som finns hemma men jag brukar ha 50/50 av yoghurten och mjölken. Sen öser jag på med bär och frukter beroende på hur mycket som finns hemma. Personligen tycker jag om när de är frysta så att smoothies blir riktigt kall.

Killarnas fruktiga favorit är:

Yoghurt

Mjölk

Blåbär 

Banan

Jordgubb

Mango 

(Jag brukar även mixa ner lite myntablad och chiafrön när killarna har fått sitt)

Mixa samman allt och servera direkt. 

Såg att det dessutom pågår en tävling just här där man man vinna en Vitamix, Rolls Roycen av alla mixers, och dessutom 10 Smoothielicious paket! Såg ett gäng spännande recept som jag mer än gärna provar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>