Onsdag, ledig och strax fylls huset med besök. Precis som jag gillar ha det. Passar därför på att slänga ihop en av killarnas favoriter. Glutenfri nutellabrownie, så otroligt enkel att göra och såå god!

 Återigen hittade jag orginalreceptet hos Lindas Bakskola men gjorde om det så att det blev glutenfritt.

nutella brownie nära nutella brownie närbild nutella brownie

Glutenfri nutellabrownie

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl glutenfritt vetemjöl (jag använde mig av Leilas blåa)

Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över. Servera som den är eller varför inte en klick grädde och någon syrlig frukt, som i mitt fall, passionsfrukt. Mums!

En kommentar till “Glutenfri nutellabrownie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *