Det var inte många varma dagar i juli men en av de varmaste spenderade jag och killarna på Kolmården. I gott sällskap av världens bästa mamma och mormor. Alla hade besökt parken tidigare men det var premiär för min del. Måste säga att jag blev positivt överraskad men jag kan hålla med om att det var ganska långa sträckor att gå för de små. Tur att det fanns skrindor att hyra.

Favoriten var nog Bamses värld. En underbar liten egen värld med alltifrån åkattraktioner, matställen, teater och  lekplatser. Det blev dock en hel del köande här, precis som i övriga parken  ,vilket kanske inte är det roligaste men barnen väntande tålmodigt. 

Bamses värld bamses värld bamses värld

Det andra jag verkligen gillade med Kolmården var alla olika djur. Här fanns ju verkligen allt! De busigaste var helt klart de söta små björnungarna.

björnmamma och barndelfinshowgiraffer kolmården

Och Delfinshowen da?! Den hade jag bara hört så mycket gott om men att den skulle vara fin hade jag aldrig kunnat tro! Som den känsliga lilla mamma jag är kunde jag inte hålla tårarna borta när musiken från Lejenkungen spelades samtliga som delfinerna visade upp sina otroligt imponerande kunskaper. Alvin blev lite smått chockad när han såg att jag satt och grät men jag kunde verkligen inte hejda mig:)

Gällande maten så fanns det gott om alternativ för Adam. Vi hade dock tagit med matsäck eftersom mamma sagt att det fanns gott om plats att äta medhavd matsäck. Smidigt och prisvärt med tanke på att själva inträdet för en familj kostade en hel del. Men glass och annat köpte vi givetvis på plats och här fanns det massor att välja. Stort plus för de glutenfria strutarna i varje glasskiosk och kunnig personal som frågade hur ”noga” de skulle vara. Med ex handskar, nytt vatten etc. Imponerande!

Efter vår långa och extremt varma dag var det riktigt skönt att slippa sätta sig i bilen och åka ända hem. Mamma hade nämligen bokat in oss på Scandic i Norrköping. Ett fräscht och stort hotell som verkligen rekommenderas om man ska besöka Kolmården. Väldigt prisvärt! Stort plus i kanten fick de dessutom av killarna eftersom de dels fick träffa maskoten Sigge men även bada i deras pool. Alla nöjda och glada!

6 kommentarer till “Kolmården 2015

  1. Vad roligt att ni var så nöjda! Vi har årskort på djurparken och brukar besöka den titt som tätt under den här årstiden. Barnen älskar att åka dit.

    Trevlig fredag! Kram Hanna

  2. Jag blev också alldeles tårögd av att se delfinerna när vi var där sist. Så vacker show och så fina djur.

    Madeleine

  3. Kul att höra att Scandic var bra:) vi har bott på vildmarkshotellet tidigare men det är inte gratis direkt:) älskar Kolmården och det är enligt mig den bästa djurparken bra o välornad vi ska ta en dagsutflykt dit under sommaren så vi får se nya Bamse världen.kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *