Torsdagen och den efterlängtade dagen är här. Idag kommer äntligen mina små kära söner och make hem igen! Usch vad tomt det har varit här hemma men jag har hållt mig väldigt sysselsatt med alltifrån fönsterputsning, tjejmiddag och middag på stan så tiden har verkligen gått fort.

Äntligen är de ljumna sommarkvällarna som vi längtat efter så länge här. Och vad passar bättre då än att grilla något gott?! Har ni hört talas om BeerCan Burger? Vi blev bjudna på det i Västervik (när vi hade de olika matlagen) men då med en annan fyllning. Riktigt gott och saftigt så jag var tvungen att prova detta jag med. Jag hittade ett gott recept hos Matplatsen och med tanke på att jag hade fullt upp och inte hann fota maten så lånade jag alla bilder från Victoria.

 
Beercan Burgers

Till ca 12 pers.

2 kg finmalen nötfärs
1 dl bbq sås
Salt & peppar
24 skivor bacon
500 g champinjoner
Smör att steka i
1 burk Ridderheims soltorkade tomater
1 påse riven ost
Salt & peppar
En gnutta socker

Tillbehör:
Hamburgerbröd (gärna Max)
Bladsallad
God hamburgerdressing
Jack Daniels glaze
Pommes eller rotfruktsstrips.

Blanda färsen med bbq, salt & peppar. Forma 12 stora bollar och tryck sedan en ”beercan” i dem och forma färsen lite runt om (de ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs), lyft sedan bort burken och voilà där har man ett hål att fylla med godsaker. Vira 2 bacon runt kanterna så de håller ihop.
Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta & peppra och strö över lite socker. Stek tills de fått fin färg. Hacka tomaterna och blanda med svampen. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta.
Grilla dem på grillen. OBS bara på undersidan. De tillagas rakt igenom ändå. (Börjar de bli för grillade så ställ över dem på ett folieark och fortsätt grilla.)
Servera med tillbehören, vi använde bara undersidan på bröden eftersom det annars blev alltför mättande.

Riktigt gott. Rekommenderas verkligen!

9 kommentarer till “Beercan Burgers

  1. Så mysigt att dina ♡-an kommer hem igen,förstår att de är efterlängtade….
    & Du…Tack för smarrigt Recept!

    /Kram

  2. Åh vad skönt att de kommer hem till dig 🙂

    Det där ser himla gott ut, vill verkligen prova 🙂 Nomnomnom!

  3. det är skönt att iblandvara ensam men vad man längtar efter dom….
    Hemmagjorda hamburgare är ju sååååå gott

    Kram Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *