Måste passa på att dela med mig av receptet som jag gjort två gånger den senaste veckan. En ny favorit. Så enkel men god!

 

Rätten blev uppskattad och omtyckt av gästerna vid båda tillfällena. Receptet hittade jag i det senaste numret av Elle mat&vin.

4 pers
4 laxfiléer
100g brödsmulor, ströbröd eller panko
2 dl hackad basilika
4 msk riven parmesan
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader. Blanda brödsmulor, basilika, parmesan, olivolja, salt och peppar. Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om. Strö över lite extra på toppen. Baka i ugnen i ca 10 minuter och servera med en stor grönsallad.

4 kommentarer till “Parmesaninbakad lax

  1. Så gott så det där lät. Prenumererar också på den tidningen och fick syn på den.
    Funderar också på att göra den… Nu när du skriver att den blev väldigt god så ska jag nog också göra denna 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *