Vill börja med att tacka för alla gulliga kommentarer. Handen mår bra nu tack♡

Med tanke på lördagens inställda planer blev söndagen desto lyxigare. Frasiga våfflor till lunch, lyxfika och en underbar middag som bland annat bestod av en kantarellpizza( godaste pizzan jag ätit)

Kaloribombschock deluxe!

Givetvis ska jag dela med mig av recepten. Börjar med glutenfri chokladkakan med daimpannacotta (orginalreceptet hittade jag här). Så god, men mäktig, så det blev en hel del över;)

 
  

150 g smör
2 msk grädde
2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl Leilas glutenfria mjölmix (ljusblåa)

Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner sockret i smöret. Rör ner kakao, grädde och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form (gärna med kokos) på ca 24 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i ca 15 minuter. Kakan blir lite lös. Låt den svalna.

3 dl grädde
2 st dubbeldaim
1,5 st gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hacka daimen i små bitar. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och smält ner daimen. Rör även ner gelatinbladen. Häll över kakan. Låt stelna i kyl i minst 4 h. Servera kylskåpskall.

4 kommentarer till “Chokladkaka med daimpannacotta-glutenfri

  1. mmm ser gott ut Man får tänka lite me både gluten o laktos på jobbet så denna hade kanske varit bra bara man tar laktos fritt me då 🙂

  2. Ser super gott ut! Jag har ju hela frysen full med blåbär så jag ska nog ta å baka en blåbärspaj i helgen - gott gott!

    Så skönt att höra att handen mår bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *