Det tog bara ett par veckor innan de elaka små förkylningsbacillerna grep tag om mina små älsklingar. Så efter en tuff natt med många vakna timmar är vi idag hemma och vilar upp oss. Jag har verkligen förträngt hur tufft det är att inte få sova ordentligt på nätterna.

Hur som. VAB för mig innebär att barnen blir lite extra bortskämda. Det är så jag själv hade det när jag var sjuk och det är även så jag vill att mina barn ska känna. Extra mycket kärlek, godsaker att äta/dricka och inga regler om hur länge man får sitta framför tv:n etc. Jag vet att många anser att det kanske är ”fel” att göra vabbdagarna till något extra mysigt men för mig är det precis tvärtom. Jag tror inte att mina barn skulle utnyttja detta genom att låtsats vara sjuka. Det skulle vi i märka i så fall. Är man sjuk så är man och då förtjänar man extra mys. Punkt slut.

Sagt och gjort. Pojkarna önskade sig plättar till lunch så det var bara att börja grädda dessa små godingar.

Glutenfria plättar Glutenfria plättar Glutenfria plättar

Glutenfria plättar

2 dl finmix
1 tsk salt
1 tsk socker
4 st ägg
5 dl mjök
flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

6 kommentarer till “Höstens första VAB och glutenfria plättar

  1. Hej hej. Hittade till dig via en bild på en svart knuten ampel med marmorkruka i. 😉 Nu är min fråga om jag får låna den bilden om jag länkar till dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *