Broccolisoppa med parmesan

Torsdag och i många hushåll kommer det brassas pannkakor till middag. Kanske även i vårt, har inte riktigt bestämt mig ännu.

Sist jag bjöd på pannkakor hemma försökte jag mig på att införa en ny regel ( som säker många av er redan har):

Ska man äta pannkakor till middag måste man äta soppa innan.

Jag kan ju inte direkt påstå att killarna jublade. Men efter mycket om och men gick Alvin med på att smaka. Det slutade med att han åt upp hela skålen för att den var så god men Adam vägrade. Trist. Men skam den som ger sig. Jag ska verkligen försöka få denna familj att börja äta mer soppa!

Broccolisoppa med parmesan (ca 4 pers)
1 broccolihuvud
3-4 potatisar
2 dl riven blomhål (använde mig av Icas färdiga)
1 grönskasbuljongtärning + vatten ( ca 10 dl)
2 1/2 dl creme fraice
en skvätt mellangrädde
paprikakrydda
salt & peppar
riven parmesan

Skala potatisen och dela den i mindre bitar,  Skär hela broccolin i bitar. Koka upp buljongen och lägg ner broccoli och potatis. Tillsätt den rivna blomkålen efter ca fem minuter ( om den inte är riven kan den läggas i samtidigt som broccolin). Låt grönsakerna koka i ca fem minuter till. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt creme fraice, en skvätt mellangrädde och smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Servera soppan direkt med riven parmesan.

Glutenfria pannkakor
2 dl finmix
1 tsk salt
1 tsk socker
4 st ägg
5 dl mjök
flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

En reaktion på “Broccolisoppa med parmesan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *