Glutenfria äppelmuffins

Måste passa på att dela med mig av äppelmuffinsarna som jag gjorde till Adams kalas i helgen. Det var faktiskt han själv som hade önskat sig just äppelmuffins så det vara bara att ställa upp.

Använde mig av receptet på den glutenfria äppelkakan som jag brukar göra men gjorde om det lite. Bland annat så tillsatte jag riven mandelmassa och det blev riktigt gott!

Glutenfria äppelmuffins

Glutenfria äppelmuffins

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas blå)
100 g smör, smält
100g roven mandelmassa
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering
florsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och mjölmix. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet. Riv mandelmassa och äpple på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda ner äpplet,mandelmassan och kanelen i smeten. Häll sedan ner allt i muffinsformar. Grädda plåten längst ner i ugnen i 30 min ( allt beroende på hur stora muffinsformarna är). Pudra gärna lite florsocker på muffinen före servering.

2 reaktion på “Glutenfria äppelmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *