Spökmaränger

Som sagt så planeras det inför Halloween här hemma och ikväll tänkte jag försöka hinna med att göra lite spökmaränger. Så söta och lätta att göra. Och givetvis glutenfria. Killarna kommer nog äta sina små spöken tillsammans med lite glass men själv hade jag tänkt ha de som dekoration på en tårta.

Spökmaränger

3 ägg (äggvitan)
0.5 msk citronsaft
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Svart pastafärg alt. smält choklad.

Värm ugnen till 100 grader. Vispa äggvitan till det börjar skumma, tillsätt lite socker i taget. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner. Häll försiktigt ner florsockret och citronsaften i marängsmeten och rör om lite lätt med en slickepott.  Spritsa eller klicka ut spöken på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 45 minuter beroende på storlek. De är färdiga när de lossnar lätt från bakplåtspappret. Använd sedan en tandpetare för att göra ögon och munnar med svart pastafärg alt smält choklad.

En reaktion på “Spökmaränger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *