Lax med kall fisksås

Skolmaten som jag fick i skolan var allt annat än en höjdare. Minns att jagvar uppe hos rektorn och klagade vid flera tillfällen ( yes jag var den där gnälliga eleven som klagade högt när jag var missnöjd med något).

Men.

Det finns vissa rätter som faktiskt var riktigt goda. Som skolans kalla fisksås som serverades med fiskpanetter. Gissa om jag blev glad när jag såg att Bambi kände samma sak och delade med sig av receptet.

Eftersom lax är en stor favorit här hemma serverade denna smarriga sås tillsammans med lite stekt lax istället. Så gott! Alvins reaktion var underbar:

- Shit vad gott mamma!!

Och jag håller med honom ( som det kanske syns på tallriken så är jag inte direkt snål när det kommer till sås:)

 

 Lax med kall fisksås

Lax
Potatis

Kall fisksås
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
½ dl bostongurka
3 msk majonnäs
2 msk socker ( jag halverade mängden)
½ tsk salt
klippt dill (jag använde fryst)

Börja med såsen så att den får stå och gotta till sig i kylskåpet. Blanda alla ingredienser i en skål. Koka potatis. Stek laxen med citronpeppar. Pressa potatisen och servera den stekta laxen med den pressad potatis, kall fisksås och en härlig sallad. Så gott!

3 reaktion på “Lax med kall fisksås

  1. emma

    Bra blogg! :)

    Kika gärna in i min blogg, där jag skriver allt om min graviditet, tankar kring det och allt som hör till.
    http://nouw.com/bolmgren

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *