Glutenfria saffransskorpor

Igår spred sig en underbar doft här hemma. Jag och Alvin bestämde oss för att julbaka lite. Vi bakade två sorters skorpor. Vanliga saffransskorpor med sötmandel och så provade vi att baka glutenfria saffransskorpor. Och de blev så goda! För att piffa till de lite extra hällde Alvin på lite strössel:)

Orginalreceptet kommer från Leila. Jag tillsatte mjölet i omgångar tills jag fick en bra deg ( ska vara något kladdig men det ska gå att forma den till en avlång platt ”korv”) så måttet nedan är på ett ungefär.

Glutenfria saffransskorpor

100g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
ca 2 1/2 dl Finax röda mjölmix
ca 2 1/2 dl Mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
(1 1/2 dl sötmandel)- jag uteslöt detta

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna (med hel sötmandel) och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till ca 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

En reaktion på “Glutenfria saffransskorpor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *